Loethe Olthuis: …’Het leukste kook-, lees-, en wegdroomboek sinds tijden: Kookkaravaan.

bron: De Volkskrant, 23 september 2011, Loethe Olthuis

MAROKKAANS WEGDROOMBOEK

 

Onlangs kreeg ik het leukste kook-, lees- en wegdroomboek sinds tijden in handen: ‘Kookkaravaan, smaakroute door Marokko’ (uitgave Zilverstermedia). Het is het resultaat van een vriendenreis door Marokko: van grafisch ontwerpster Annelies Dollekamp – verantwoordelijk voor de opmaak van het boek – haar partner, journalist Marcel van Silfhout, hun twee kinderen en de Nederlands-Marokkaanse kok Yassine Nassir.

Ze hebben zich ondergedompeld in dit magische land. Van Silfhout heeft hun ervaringen opgeschreven. Zo vertelt hij over de wonderlijke ontmoeting met een man die van zijn fiets zijn thuis had gemaakt, over sixties-hippiestranden en een vallei met geurende rozen, geiten die in bomen grazen en leerlooierijen waar rood de modekleur blijkt te zijn. En door het hele boek loopt, als een eetbaar koord, het kruidige aroma van de Marokkaanse keuken.

De recepten zijn simpel te maken. Zoetknapperige gazellehoorntjes: amandelkoekjes. Geroosterde vis met chermoula, een fris-pikant kruidenmengsel. Stoofschotels, gouddooraderd met saffraan. Salades van geroosterde groenten, geparfumeerd met oranjebloesemwater en kaneel.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2964/Volkskeuken/article/detail/2924896/2011/09/23/Tajine-met-kwee–peren.dhtml

 

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *