On-the-road reiskookboek

Altijd al benieuwd geweest naar de plekken die Marokkoliefhebbers als Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Orson Welles, Winston Churchill en U2 bezochten? En wie kent niet de Marrakesh Express van Crosby, Stills & Nash? Ook Kookkaravaan neemt je mee en route; van de middeleeuwse koningssteden, het roodrotsige en besneeuwde Atlasgebergte, de zonnige kusten tot de goudgele zandduinen van de Sahara.

De recepten uit Kookkaravaan zijn niet moeilijk en vrijwel alle ingrediënten zijn gewoon te koop bij de supermarkt of bij Marokkaanse en Turkse winkels. Couscous en tajine zijn aardig bekend, maar ook eeuwenoude, karakteristieke gerechten als mrouzia en pastilla verdienen het om beroemd te worden in Nederland. De unieke combinatie van zoet en hartig in hoofdgerechten is een kookkunst van de Moren, de zogeheten ‘Al-Andalus’ uit Spanje die hun hoog ontwikkelde keukenambachten meenamen naar Marokko.

 

Comments are closed.