GPD – “Een zinsbegoochelend kook-en reisboek”

“Een zinsbegoochelend kook-en reisboek”

Annelies Dollekamp en Marcel van Silfhout trokken met hun kinderen Annaïda en Luuk door Marokko op aanraden van hun vriend Yassine Nassir. Hun gemeenschappelijke interesse in eten – Nassir is kok, van Silfhout is fervent hobbykok – deed een wild plan ontstaan: waarom niet een boek maken over een culinaire trektocht door de parel van Noord Afrika?

Het resultaat: ‘Kookkaravaan – smaakroute door Marokko’, een zinsbegoochelend kook-en reisboek. De beelden en verhalen trekken je rechtstreeks in de karrensporen van de handelskaravanen die Marokko eeuwenlang voorzagen van Aziatische, Afrikaanse, joodse en Arabische smaken. Van Silfhout is journalist, een verademing in een kookboekenwereld waar menig auteur wel kan koken, maar niet altijd kan schrijven. Zijn verhalen, impressies en terzijdes zijn fraai gestileerd. De recepten van Nassir, die in de keuken van zijn familie dook, zijn plezierig maakbaar. De sfeerrijke fotografie en vormgeving van Dollekamp roepen een dromerig beeld op. En het water loopt je elke bladzijde in de mond.

Jacques Hermus  GPD – Gooi en Eemlander

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *