Algemeen Dagblad: “Kookkaravaan is behalve een ‘lekker’ reis- en kookboek, een kostbaar document”

Algemeen Dagblad 08/10/2011: […] “Het pas verschenen Kookkaravaan is behalve een ‘lekker’ reis- en kookboek, een kostbaar document: het legt de Afrikaanse, Aziatische, joodse en Arabische smaken vast uit de Marokkaanse keuken. Annelies Dollekamp en Marcel van Silfhout legden met hun twee kinderen en bevriende Nederlands-Marokkaanse kok Yassine Nassir een smaakroute door Marokko af: zij als fotograaf en bij de productie van het boek ook als vormgever en uitgever, hij als ‘correspondent exotische smaken en verhalen’. Van Silfhouts journalistieke achtergrond heeft ervoor gezorgd dat Kookkaravaan meer is dan een reisverslag of een verzameling recepten. Dat komt met name door het interview met Fatéma Hal, eigenares van het Parijse restaurant La Mansouria. De auteur van Le grande livre de la cuisine marocaine, het allesomvattende boek over de oorsprong van de Marokkaanse keuken, geeft een inkijkje in de ‘karavaan’ van verschillende culturen volkeren en invloeden. Het zijn de oude handelsroutes, vertelt ze, die vele kruiden en specerijen vanuit heel Afrika, het Midden- Oosten en Azië naar het door Berbers en nomaden bewoonde Djerirat-al-Maghreb brachten, zoals Marokko in de Arabische wereld wordt genoemd. De keuken van Noord-Afrika behoort, met andere woorden al eeuwenlang tot de beste ter wereld.” […]

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *